Retningslinjer for fotografering og optagelse af video eller lyd i kirken.

Retningslinjer for fotografering, optagelse af video eller lyd i kirken:

Ved gudstjenester, dåbsgudstjenester, konfirmationer og kirkelige handlinger, gælder det, at der IKKE må fotograferes, filmes eller laver lydoptagelser.

Når gudstjenesten er færdig, er dåbsfamilier velkomne til at stille op til fotografering omkring døbefonten.

For konfirmationer gælder det, at konfirmanderne samles i kirken efter gudstjenesten. Her bliver der taget professionelle billeder, ligesom familie og venner også er velkomne til at komme ind efter fotografen og tage egne billeder.

Ved bryllupper kan brudeparret, efter aftale med præsten, placere en fotograf på prædikestolen og trappen dertil samt bænken nedenfor. Herfra er der godt udsyn og lysindfald, og herfra må der diskret tages foto under vielsen. Hvis brudeparret giver lov, må gæster fotografere, når parret går ind og ud. Der må IKKE filmes eller laves lydoptagelser under bryllupper.

Ved bisættelser og begravelser kan der, hvis de nærmeste pårørende ønsker det, fotograferes før den kirkelige handling samt uden for kirken. Der må IKKE filmes eller laves lydoptagelser under bisættelser og begravelser.