Strikke-café

Hvor mange personer kan 1 stk. strik glæde? Det kom jeg til at tænke på ved juletid, da jeg blev givet 1 stk. strikket juletræ og 3 hæklede juletræer.

Begge dele var lavet af gode veninder, som elsker at strikke og hækle, og glæden hos mig var stor, da jeg fik dem. Og da de så kom til at hænge på
juletræet og pynte, ja så blev glæden også til glæde for hele familien. Med andre ord, så kan strikkede og hæklede ting glæde mange mennesker.

I Hornslet kirke har en gruppe flittige strikkere i flere år glædet  dåbsfamilier med strikkede dåbsklude og tæpper til babysalmesang,
og mange brugere af Kirkens Korshærs Varmestue i Århus har fået hjælp
til at holde varmen med de mange huer, strømper, luffer, halsedisser og andet, der er blevet strikket til dem.

Og alle disse konkrete ting til varmestuens brugere bliver vi ved med at strikke, og det samme med dåbskludene.

Men… tænk, hvis vi kunne glæde endnu flere. Derfor går Hornslet kirkes strikkecafé i 2019 i gang med at strikke (og hækle) juletræer til bordpynt eller ophæng, strikke julekugler til juletræet, folde salme-engle til ophæng, og strikke bløde engle til bordpynt.

Det skal nok bringe strikkeglæden frem hos alle strikkerne (og hæklerne). Men glæden skulle gerne nå ud til endnu flere, og derfor er der lavet aftaler med flere af Hornslets butikker (og flere kommer sikkert til), om at de vil have alle disse jule-herligheder stående, så kunder kan købe og betale det via kirkens Mobilepay, når de nu i  forvejen er inde i en butik.

Det bliver forhåbentligt til glæde for dem, der køber, og for dem, der måske får det som gave, og det skulle da bestemt også gerne blive til glæde for Hornslet butikker. Og pengene – ja de bliver fordelt ligeligt mellem  Hornslet kirkens julehjælp til trængte børnefamilier samt Kirkens Korshærs varmestue i Århus, der hver dag med ansatte og frivilliges hjælp forsøger at skabe lys i mørket hos nogle af samfundets svageste.

Men strik er ikke gratis, og derfor samler kirken ind i løbet af året til indkøb af garn, ligesom man også meget  gerne må donere alt uldgarn, som kan bruges til sokker og huer. Man er også meget velkommen til at give et bidrag, stort eller småt, via kirkens MobilePay 84524, skriv GARN.

Forhåbentligt kan julens glæde på den måde nå ud til mange og ud i alle årets måneder. Har man lyst at være med, så mødes strikkerne onsdag den 20. marts og tirsdag den 18. juni, begge dage kl. 10-12.30.

Medbring selv pinde fra str. 2½ og 3 og op til 4 og 5, alt efter hvad man ønsker at strikke. Når vi er godt i gang, er man MEGET velkommen til at strikke videre hjemme, men garn udleveres ikke før første gang.

Har du spørgsmål, kan du kontakte undertegnede, der står for kirkens strikkecafé.

Jeg håber, vi ses!
Strikkeglad hilsen fra sognepræst Lene Hauge