Højskoleformiddage i sognegården kl. 10-12:

Hornslet kirke fejrer 75 året for Danmarks befrielse

Det kulminerer med en alsangslignende aften i kirken den 4. maj. Mere herom senere.

Ved forårets højskoleformiddage tager vi fat i, hvordan kirken og folket har spillet sammen i tidens løb.

Vi begynder tirsdag den 28. januar, hvor vi får besøg af madhistoriker Bettina Buhl. På denne dag, få dage før Kyndelmisse, skal vi høre et foredrag, som kommer bag om måltidets kulturhistorie i Danmark og samspillet med kirken og verden. Vi skal høre om råvarerne, tilberedningen og serveringen gennem tiderne, både ud fra nød og påbud. Vi skal i køkkenet, i haven, på marken og selvfølgelig skal vi have et spændende kig på de ældste danske kogebøger.

Foredragsholder er museumsinspektør Bettina Buhl er madhistoriker, cand.mag. i historie og kommunikation, museumsinspektør og arbejder dagligt med forskning og formidling af dansk madhistorie i MADENS HUS på Det Grønne Museum. Forfatter til talrige artikler og til bøgerne Historien om danskernes mad i 15.000 år, Danskernes småkager – et småkageleksikon, Sovs skal der til – opskrifter og historie, Badehotellets kogebog, Rug og Rugbrød samt en madhistorisk bogserie for børn. Bettina bidrager som madhistorisk konsulent på mange projekter og til tv- og radioprogrammer omhandlende mad. Hun er idémager og kreativ udvikler til flere madhistoriske udstillinger og events og er desuden en ivrig foredragsholder. I forbindelse med tv-serien Badehotellet bidrager Bettina med køkkenhistorisk viden og ideer til menuer og tilberedninger.

Tirsdag den 25. februar mødes vi i Kombi, hvor vi ser den meget roste film ’Hvidstengruppen’, hvor tro, overbevisning og salmesang har betydning for personerne og begivenhederne. Denne gang er formiddagen udvidet lidt pga. filmens længde, så vi er samlet kl. 10-13 – til gengæld er der så også kaffepause i filmen.  Kaffe og entre betales i kaffepausen og koster i alt 70 kr.

I marts og april tager vi fat i på både kirkens rolle under besættelsen og hele alsangstraditionen. Mere herom i næste Sognepost.

Med undtagelse af den gang, hvor vi går i biografen, foregår alle højskoleformiddage i sognegården kl. 10-12. Det er gratis at deltage, men kaffe og rundstykker koster 20 kr.